Frågor och svar

Hur ska man hitta bra flyttfirmor?
Vi har redan varit inne på det här på sidan. Det bästa som du som beställare av flyttservice kan göra är helt enkelt att begära in prisförslag, alltså offerter. Det är genom dessa som du kan jämföra de olika priserna och skapa dig en tydlig bild av vad kalaset kommer att gå på. Det är dessutom viktigt att kolla upp vilka referenser som flyttfirman har. Genom att kontakta dessa och fråga om hur flyttfirman skött sitt uppdrag kommer du att få värdefull information som avgör ditt val. En bra flyttfirma ska dessutom ha försäkringar som täcker eventuella olyckor som kan uppstå i samband med flytten.

Vad erbjuder flyttfirmor för tjänster?
En flyttfirma kan hjälpa dig med det mesta eller bara någon enstaka del, det är du själv som avgör vad de ska göra för dig och vilket behov du har. För att verkligen effektivisera flytten så kan det vara bra att beställa ett paket av tjänster från flyttfirman eftersom de då får koll på hela processen. De tjänster som de kan erbjuda innefattar packning av ägodelar, bärande, transporten och uppackande. Dessutom brukar de flesta flyttfirmor kunna erbjuda dig flyttstädning, vilket är fördelaktigt då de har stenkoll på när bostaden faktiskt är redo för städning. Ju mer tjänster du beställer, desto dyrare kommer det såklart att bli, men det är det kanske värt med tanke på hur mycket snabbare det kommer att gå att flytta.

Är det något extra man ska tänka på med flyttfirmor?
När eller om du bestämt dig för att du ska använda dig av flyttfirma så är det viktigt att kontakten mellan er fungerar som den ska. Annars finns det en risk för att missförstånd uppstår och det i sin tur kommer att fördröja arbetet. Redan vid första kontakten är det viktigt att förtydliga detta, och det är inte bra enbart för dig som beställare, det ger dessutom flyttfirman möjligheten att genomföra ett bra arbete. Lättast att ordna med denna kontakt är att skriva ett avtal med vald flyttfirma där allt som ska göras specificeras och där en tidsplan upprättas. Då finns alla förutsättningar för att flytten kommer att bli utmärkt.