Kostnad för flyttfirma

flyttfirmaAtt ange ett rättvist och tydligt pris på vad det kommer att kosta att hitta flyttfirma är svårt. Det är väldigt många olika faktorer som kommer att påverka hur priset kommer att bli för varje enskild individ. Det hela beror helt enkelt på att människors boendesituationer ser väldigt annorlunda ut. Det kan vara allt från det nyblivna paret som bor på sjunde våningen i en liten tvåa, till småbarnsfamiljen som bor i en stor herrgård på landet. Med vetskapen om dessa skillnader är det inte speciellt svårt att förstå att det kommer att skilja mycket i pris beroende på vilken situation som råder.

I grund och botten kan man säga att det är två saker som är helt avgörande när det kommer till priset för flyttfirman. Dels så handlar det om storleken på bohaget, alltså hur mycket det är som kommer att behövas flyttas. Ju större mängd ägodelar som du har, desto mer kommer det att kosta dig att flytta, en mycket enkel ekvation att förstå. Samma sak gäller distansen. Beroende på hur långt eller hur kort du kommer flytta så kommer också priset att påverkas av den faktorn. Längre flyttar kommer givetvis att kosta mer, så ett stort bohag som ska flyttas många mil kommer alltid att kosta mer än vad det gör med ett litet som ska flytta inom samma stad. Enkelt att förstå för de allra flesta.

Debiteringssätten varierar mellan flyttfirmor
Med tanke på att situationerna kan se väldigt annorlunda ut så betyder det också att man kan använda flyttfirmorna på lite olika sätt, speciellt när det kommer till hur de väljer att ta betalt. Som det ser ut idag så debiterar flyttfirmor lite olika, och det är upp till dig som beställare av tjänsten att avgöra vad som passar bäst för dig när du ska beställa flytt. Ett av sätten som flyttfirmor tar betalt på är via antalet flyttgubbar samt en debitering per timme. Det betyder alltså att ju färre personer som jobbar på din flytt, desto mindre kommer det att kosta dig, vilket passar utmärkt för de som inte ska flytta någon längre bit eller från något större. I de andra lägena med stora volymer så passar det andra debiteringsalternativet oftast bättre. Då kommer flyttfirman istället att enbart ta betalt per timme, antalet flyttgubbar är alltså oviktigt i det läget. Det förutsätter att flytten kommer att gå så snabbt och smidigt som möjligt, trots att det är en stor flytt som ska genomföras.

Kolla alltid olika prisförslag
Det här är den viktigaste, och enklaste, metoden att styra händelseförloppen i din flytt. Det handlar helt enkelt om att begära in uppgifter från olika flyttfirmor, där du har angett vad du kommer att behöva hjälp med i din flytt, för att sedan få tillbaka ett prisförslag från respektive firma om hur de har tänkt att lösa din situation och hur mycket det kan tänkas kosta. Detta kallas att begära in offerter och med hjälp av dessa uppgifter kommer du att kunna få en tydligt och klar bild av vad arbetet kommer att kosta. Det är inte speciellt lätt att för oss ge dig ett exakt pris, men det finns ändå ett genomsnitt som man kan ta ställning till. Beroende på förutsättningarna så kan det röra sig i spannet mellan 800 kronor och 1 300 kronor per timme, och hamnar man lågt i timkostnad så har man gjort en bra affär. Förbered dig dock på att priset tillslut kommer att hamna kring 1 000, men priset beror givetvis också på hur mycket av arbetet som flyttfirma ska göra. Gör du exempelvis vissa delar själv så kommer det att bli billigare i slutändan.